niedziela, 8 czerwca 2014

Chipsy na przekąskę? Czemu nie;)

Witam Was:) Dziś przedstawię Wam jak zrobić chipsy w 5 minut. Co tu dużo mówić zaczynajmy;) Bierzemy czerwone ziemniaki, obieramy je ze skórki i za pomocą krajalnicy lub obieraczki do ziemniaków kroimy je w plastry. Następnie będą "smażone" w mikrofali więc musimy sobie przygotować największy talerz, który się tam zmieści. Rozkładamy na nim papier do pieczenia i przy użyciu pędzelka silikonowego nakładany cienką warstwę oleju rzepakowego na papier i rozłożone ziemniaki. Wkładamy do mikrofali na 4 minuty na 800 wat. Tyle powinno starczyć, ale nie zawsze, czasami dłużej trzeba je potrzymać, bo przecież nie wszystkie plastry są tej samej grubości. Musicie obserwować. Chipsy będą dobre wtedy gdy nabiorą złocistego koloru. I to koniec teraz wystarczy przyprawić posypując je ziołami (proponuje zioła prowansalski i sól) i możecie się cieszyć własnymi chipsami;). Jeśli ktoś chce również może zjeść je z salsą (Hot Salsa). Świetnie do niej pasują;) 



Życzę samczego, papa;*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz